Un desert simplu de preparat, dar incredibil de gustos, cu un interior cremos si foietaj crocant.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 150g de ciocolata neagra, tocata
- 150g de alune
- 125g de zahar
- 20g cacao
- 2 galbenusuri de ou, plus 1 albus
- 25g de unt
- 2 linguri de rom (optional)
- 425g foietaj
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun ciocolata, alunele, zaharul si cacao intr-un blender si se macina pana cand se sfarama fin. Se adauga galbenusurile de ou, untul si romul (optional), apoi se repeta pana cand amestecul formeaza o pasta.2. Se une foietajul pe o suprafata pudrata cu faina, se taie un cerc de 24 cm si un cerc de 26 cm. Se pune cercul mai mic pe o foaie de copt si se adauga umplutura de ciocolată in centru, pastrand o margine de 1 cm.
3. Se bate usor albusul de ou si se perie marginea. Se aseaza cercul mai mare pe partea superioara, netezind cu mainile pentru a elimina aerul. Se strang cu fermitate marginile pentru a sigila. Se raceste timp de 30 de minute, infasurat in hartie de copt.
4. Folisind un cutit, se cresteaza partea superioara. Se perie cu restul de ou si se coace timp de 40 de minute. Se serveste cald sau la temperatura camerei cu frisca.