Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și faci un tort delicios, pe straturi, din clătite. Combinația de cremă de ciocolată cu alune este una foarte fină și potrivită pentru orice desert, iar alături de clătite sigur nu vă va dezamăgi.

Pentru un plus de savoare, puteți adăuga felii de fructe între straturi, pentru a balansa gustul dulce cu unul acrișor.

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 350 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g unt
  • 200 g alune de pădure
  • 3-4 linguri Nutella sau orice altă cremă de alune
  • Pentru clătite:
  • o cană de lapte
  • o cană apă minerală
  • 2 ouă
  • 250-300 g făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de clătite. Amestecați toate ingredientele într-un bol, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Mixați până când aluatul nu mai are cocoloașe.

Lăsați compoziția să se ”odihnească” pentru cel puțin 15 minute, după care puteți coace clătitele, într-o tigaie unsă cu puțin ulei.

Clătitele pentru tortul de clătite trebue să fie cât mai subțiri. Puneți cam 3/4 polonic de aluat în tigaie pentru a obține clătite perfecte.

După ce ați terminat de făcut clătitele, vă puteți ocupa de crema de ciocolată. Topiți ciocolata neagră la bain marie. Încorporați untul și frișca lichidă în ciocolata topită. Mărunțiți, cu ajutorul unui robot de bucătărie, jumătate din alunele de pădure. Încorporați-le și pe ele, și crema Nutella în ciocolata topită. Lăsați deaupra vasului cu apă fierbinte cât timp asamblați tortul, pentru a nu se întări crema.

Așezați pe un platou, alternativ, câte o clătită și ungeți cu un strat subțire de ciocolată. Continuați până când ați terminat clătitele sau tortul a ajuns la înălțimea dorită. Îmbrăcați tortul în cremă de ciocolată și decorați cu alunele rămase. Poftă bună!