Atunci când vine vorba de deserturi, există unele propuneri care sună atât de complex, dar se fac incredibil de ușor. Este și cazul acestui fondue sau cremă de caramel sărat, care este gata în 15 mniute și pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. 

Crema de caramel se potrivește în orice combinație de desert. Ca topping pentru fructe, cremă pentru prăjituri sau tort, topping pentru înghețată sau pur și simplu, de savurat cu biscuiți atunci când aveți poftă de ceva dulce. 

Fondue de caramel sărat
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 150 ml frișcă lichidă sau lapte
  • 30 de caramele simple
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare

Puneți caramelele și laptele sau frișca lichidă într-un vas pe foc. Lăsați până când caramelele s-au topit, circa 15 minute, amestecând încontinuu. Adăugați sarea și omogenizați.

Mai departe puteți lăsa crema așa sau o puteți combina cu ciocolată, frișcă sau să o folosiți ca topping.

Serviți fondue-ul de caramel sărat cu înghețată, cu biscuiți, pe post de cremă pentru prăjitură sau topping.