Renunta la clasica placinta si foloseste merele pentru un desert sofisticat, dar foarte usor de preparat.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 2 cani faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 1 cana zahar granulat
- 1 cana zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 227g unt
- 1/2 cana lapte batut
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200g mere, decojite si tocate
- Pentru glazura:
- 113g unt
- 60ml lapte
- 375g zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 ceasca sos de caramel sarat (de casa sau cumparat de la magazin)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge o tava cu unt.2. Intr-un castron mare, se combina faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar granulat, zahar brun si scortisoara. Intr-o cratita medie, la foc mediu, se combina untul cu 1 cana apa si se incalzeste pana cand untul se topeste. Se da in fiert. Se ia de pe foc si se adauga in amestecul de faina. Se adauga lapte batut, oua si vanilie. Se adauga merele.
3. Se toarna aluatul in tava pregatita, distribuind uniform. Se da la cuptor timp de 20 de minute, sau pana la o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca aproximativ 10-15 minute.
4. Intre timp, pentru a face glazura, se combina untul si laptele intr-un castron mare. Se baga la cuptorul cu microunde pana cand untul este topit. Treptat, se adauga zahar pudra pana se combina. Se adauga vanilie si caramel. Se toarna uniform peste prajitura calda. Se lasa aproximativ 15 minut, pentru a se intari glazura, apoi se feliaza si se serveste.