Timp total 40 minute
Ingrediente
- 2 oua
- 100ml lapte
- 1 lingurita zahar brun
- 1 portocala - coaja rasa
- 4 felii groase briose
- 60g unt
- 200g iaurt grecesc
- Miere si menta tocata
- Piersici caramelizate:
- 3 piersici
- 50g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste un gratar.2. Pentru piersicile caramelizate, se taie o cruce de mica adancime, in partea de sus a fiecarei piersici si se pun intr-o cratita. Se toarna apa suficienta pentru a acoperi piersicile, apoi se dau in fiert, dupa care se fierb la foc mic. Se iau de pe foc si se lasa sa stea in apa calda timp de 1 minut. Se scot piersicile cu o lingura si se pun intr-un bol de apa cu gheata. Se dezlipeste pielea cu ajutorul unui cutit ascutit si se arunca, apoi se taie in felii. Se sterg feliile de piersici cu un prosop de hartie, apoi se pun pe o tava captusita cu hartie de copt si se pudreaza cu zahar. Se baga la cuptor timp de 6-8 minute, pana cand marginile sunt colorate si caramelizat. Se pun deoparte.
3. Intr-un castron mare, se bat ouale, laptele, zaharul si coaja de portocala impreuna. Se inmoaie 2 felii de briosa in amestecul de ou, se acopera pe toate laturile, avand grija sa se scurga excesul. Se topeste unt intr-o tigaie la foc mediu si se gatesc briosele timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii. Se repeta cu briosele, amestecul de oua si untul ramase .
4. Pentru a servi, se pune o felie de briosa, se acopera cu 2 linguri de iaurt si felii de piersici. Se adauga miere si se decoreaza cu frunze de menta maruntite.