Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.

Jeleu De Campari Si Felii De Portocale Caramelizate
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 225g zahar
  • 1 portocala - coaja
  • 2 portocale - sucul
  • 8 foi (aproximativ 16 g) foi de gelatina
  • 400ml apa tonica
  • 200ml Campari
  • Pentru portocalele caramelizate:
  • 250g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 4 portocale, curatate

Mod de preparare

1. Se pun 225 ml apa si zaharul intr-o cratita, la foc mediu. Se amesteca pentru a dizolva zaharul, apoi se da in fiert si se fierbe timp de 4-5 minute, pana se reduce si se transforma intr-un sirop.

2. Se adauga coaja de portocala si se lasa deoparte timp de 15 minute. Intre timp, se inmoaie foile de gelatina intr-un castron de apa rece timp de 5 minute. Se amesteca sucul de portocale, apa tonica si Campari. Ar trebui sa fie aproximativ 900 ml - se completeaza cu apa tonica, daca este necesar. Se pune amestecul de portocale intr-o cratita si se aduce putin sub punctul de fierbere. Se stoarce excesul de apa din gelatina si se amesteca in lichidul fierbinte pentru a se dizolva. Se imparte in 6 forme de 150ml de budinca. Se acopera si se lasa peste noapte.

4. Pentru a face portocalele caramelizate, se pun zaharul, 250 ml de apa si vanilia intr-o cratita, la foc mic. Se amesteca pentru a dizolva zaharul, se mareste caldura si se fierbe timp de 10 minute sau pana cand se topeste si se ingroasa. Se taie portocalele in felii de 2 cm. Se adauga in cratita si se fierb usor timp de 4 minute. Se lasa deoparte pentru a se raci.

5. Se scoate jeleul pe platouri. Se serveste cu cateva felii de portocale caramelizate, sirop si frisca, daca doriti.