Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 225g zahar
- 1 portocala - coaja
- 2 portocale - sucul
- 8 foi (aproximativ 16 g) foi de gelatina
- 400ml apa tonica
- 200ml Campari
- Pentru portocalele caramelizate:
- 250g zahar
- 1 baton de vanilie
- 4 portocale, curatate
Mod de preparare
1. Se pun 225 ml apa si zaharul intr-o cratita, la foc mediu. Se amesteca pentru a dizolva zaharul, apoi se da in fiert si se fierbe timp de 4-5 minute, pana se reduce si se transforma intr-un sirop.2. Se adauga coaja de portocala si se lasa deoparte timp de 15 minute. Intre timp, se inmoaie foile de gelatina intr-un castron de apa rece timp de 5 minute. Se amesteca sucul de portocale, apa tonica si Campari. Ar trebui sa fie aproximativ 900 ml - se completeaza cu apa tonica, daca este necesar. Se pune amestecul de portocale intr-o cratita si se aduce putin sub punctul de fierbere. Se stoarce excesul de apa din gelatina si se amesteca in lichidul fierbinte pentru a se dizolva. Se imparte in 6 forme de 150ml de budinca. Se acopera si se lasa peste noapte.
4. Pentru a face portocalele caramelizate, se pun zaharul, 250 ml de apa si vanilia intr-o cratita, la foc mic. Se amesteca pentru a dizolva zaharul, se mareste caldura si se fierbe timp de 10 minute sau pana cand se topeste si se ingroasa. Se taie portocalele in felii de 2 cm. Se adauga in cratita si se fierb usor timp de 4 minute. Se lasa deoparte pentru a se raci.
5. Se scoate jeleul pe platouri. Se serveste cu cateva felii de portocale caramelizate, sirop si frisca, daca doriti.