Dulce, cremos si cu aroma de migdale - aceasta reteta de fudge este desertul perfect intr-o singura muscatura.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 600g zahar
- 550ml smantana
- 110ml vin Sherry
- 280g unt
- migdale prajite sarate, tocate
Mod de preparare
1. Se pun zaharul, smantana, vinul si untul intr-o cratita mare si se incalzesc usor, amestecand, pana cand zaharul se topeste. Dupa ce se topeste zaharul, se lasa sa fiarba, amestecand des pentru a nu se lipi. Odata ce lichidul ajunge la aproximativ 105C, trebuie amestecat constant.2. Dupa aproximativ 45 de minute, se transfera fudge-ul intr-un vas si se lasa timp de 5 minute.
3. Dupa acest timp, se bate amestecul cu un mixer electric timp de 1-2 minute pana cand este neted. Se transfera amestecul intr-un vas, apoi se imprastie pe deasupra cu migdale, presandu-le usor. Se lasa sa se fixeze timp de aproximativ 8 ore, apoi se taie in patrate mici si se serveste.