O prajitura pufoasa pentru zilele in care ai neaparat nevoie de ceva dulce.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 125g unt
- 225g faina
- 125g zahar pudra
- 2 oua
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 200ml sherry dulce
- zahar vanilat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort rotund cu unt topit, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pudreaza cu faina.2. Se bat untul si zaharul cu un mixer pana cand capata o textura pufoasa si o culoare palida. Se adauga ouale, pe rand, apoi, folosind o lingură de metal, se incorporeaza usor jumatate de faina, bicarbonatul de sodiu si extractul de vanilie. Se adauga sherry si se incorporeaza faina ramasa.
3. Se pune compozitia in tava preparata si se coace timp de 35-45 minute pana cand se ridica si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate pe un suport pentru a se raci complet.