Nimic nu se compara cu dulciurile care se prepara rapid. Pentru aceasta reteta ai nevoie de doar 30 de minute.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 80g unt
- 80g zahar pudra
- 2 linguri lapte
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 125g faina
- 40g pudra de copt custard
- 65g gem de zmeura
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Folosind un mixer, se bat untul si zaharul pana capata o culoare palida. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se bat bine.2. Se cern faina si pudra custard intr-un bol, apoi se incorporeaza usor in amestecul de unt pentru a forma un aluat moale. Cu ajutorul unei lingurite, se pune aluatul sub forma de bile pe foaia de copt.
3. Se face o adancitura in fiecare forma si umple cu un pic de gem, apoi se pun in frigider timp de 10 minute.
4. Se coc timp de 15 minute, pana capata o culoare usor aurie. Se racesc un pic in tava, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.