Un desert fără coacere, care se prepară rapid și care arată bine în farfurie este perfect pentru orice ocazie. Cu atât mai mult dacă necesită ingrediente puține, iar rețeta este una simplă și la îndemână. 

Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un cheesecake reinterpretat, la pahar, în straturi, cu gem de zmeură la mijloc. Se face repede, trebuie doar să aveți răbdare să-l lăsați la rece înainte de a-l savura și veți obține un desert cu care îi veți da pe spate pe musafiri, prieteni și chiar pe membrii familiei. 

Cheesecake cu gem de zmeură, la pahar
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • un pachet biscuiți divestivi
  • 4 lingurițe unt
  • 4 lingurițe zahăr brun
  • Cheesecake:
  • 250 g cremă de brânză
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 2 lingurițe zahăr
  • 120 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 borcan gem de zmeură
  • zmeură proaspătă pentru decor

Mod de preparare

Pentru a prepara baza de biscuite, puneți toate ingredientele în blender și mixați până când obțineți un amestec omogen și sfărâmicios.

Într-un bol, bateți cu mixerul frișca lichidă cu zahărul, esența și zeama de lămâie. Când a căpătat consistență, adăugați și crema de brânză și mai mixați cât să o încorporați.

Tot ce mai aveți de făcut este să montați desertul. Alegeți pahare transparente, pentru a se vedea bine straturile. Puneți un strat de biscuite pe fundul paharului. Urmează un strat de cremă de brânză, apoi unul de gem de zmeură. Apoi încă un strat de cremă de brânză, unul de biscuite și încheiați cu cremă de brânză, în funcție de cât de înalte sunt recipientele și de câte straturi puteți pune.

Decorați cu fructe proaspete de zmeură și dați la frigider pentru două ore. Poftă bună!