Reteta clasica de fursecuri, servite cu sos de caramel condimentat, pentru un desert irezistibil.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- Pentru fursecuri:
- 225g unt
- 250g zahar pudra
- 250g faina
- 1 baton de vanilie, semintele razuite
- 2 linguri miere
- 3 oua, usor batute
- 1/2 lingurita scortisoara
- Pentru sos:
- 100g zahar pudra
- 350ml smantana
- 1 anason stelat
- 1/2 baton de scortisoara
- 25g unt
Mod de preparare
1. Pentru fursecuri, se incalzeste cuptorul la 160C si se tapeteaza o tava cu forme de fursecuri.2. Se incalzesc 225g de unt intr-o cratita pana se topeste. Se adauga 250g zahar si faina intr-un castron, apoi se adauga semintele de vanilie (se pastreaza batonul), miere si oua. Se adauga untul topit pana cand se formeaza un aluat neted. Se pune aluatul in forme. Se da tava la cuptor timp de 12-15 minute.
3. In timp ce fursecurile sunt la cuptor, se pune putin zahar pudra si scortisoara intr-un vas larg, putin adanc. Se trec fursecurile calde prin zahar.
4. Pentru sos, se pune zaharul intr-o tigaie si se incalzeste pana capata o culoare auriu deschis. Nu se amesteca in tigaie, dar se agita ocazional. Se toarna jumatate din smantana si se da in fiert, amestecand bine.
5. Se adauga anasonul, scortisoara, vanilie si untul ramas, apoi se toarna in smantana ramasa si se fierbe timp de 2-3 minute, pana se ingroasa si devine netede. Se strecoara printr-o sita fina intr-un castron sau cana mica. Se servesc fursecurile cu sos.