Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.

Galuste cu prune si quark
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 350g cartofi
  • 135g faina
  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 18 prune (aproximativ 450 g)
  • 18 cuburi de zahar
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 250g quark
  • 100g smantana
  • 2 picaturi de esenta de vanilie
  • 1 lingura de schnapps de prune

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii, apoi se paseaza. Se racesc, apoi se amesteca cu faina, 30 g unt, putina sare, oua si coaja de lamaie. Se framanta panase tranforma intr-un aluat neted.

2. Se scot samburii prunelor si se pune un cub de zahar in mijlocul fiecareia.

3.Se imparte aluatul in 18 parti. Se infasoara fiecare pruna intr-o parte de aluat. Se pun intr-o cratita de apa fierbinte si se gatesc pana cand plutesc la suprafata. Se scot si se scurg bine.

4. Se amesteca 2 linguri de zahar cu scortisoara. Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste si se presara cu zaharul cu scortisoara. Se amesteca quark-ul, smantana, restul de zahar, vanilie si schnapps si se serveste cu galuste de prune.