Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.

Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 350g cartofi
  • 135g faina
  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 18 prune (aproximativ 450 g)
  • 18 cuburi de zahar
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 250g quark
  • 100g smantana
  • 2 picaturi de esenta de vanilie
  • 1 lingura de schnapps de prune

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii, apoi se paseaza. Se racesc, apoi se amesteca cu faina, 30 g unt, putina sare, oua si coaja de lamaie. Se framanta panase tranforma intr-un aluat neted.

2. Se scot samburii prunelor si se pune un cub de zahar in mijlocul fiecareia.

3.Se imparte aluatul in 18 parti. Se infasoara fiecare pruna intr-o parte de aluat. Se pun intr-o cratita de apa fierbinte si se gatesc pana cand plutesc la suprafata. Se scot si se scurg bine.

4. Se amesteca 2 linguri de zahar cu scortisoara. Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste si se presara cu zaharul cu scortisoara. Se amesteca quark-ul, smantana, restul de zahar, vanilie si schnapps si se serveste cu galuste de prune.