Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Gogoși cu brânză de vaci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 250 g brânză de vaci
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Puneți ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sarea și coaja de lămâie într-un bol și bateți cu mixerul până când obțineți un amestec cu aspect cremos și pufos. Adăugați treptat brânza de vaci și continuați să mixați până când s-a încorporat.

Separat, amestecați făina cu praful de copt. Turnați făina peste amestecul făcut anterior și mixați la viteză mică doar cât să încorporați bine făina. La final, aluatul pentru gogoși va fi mai moale decât un aluat obișnuit, dar îl veți pune în tigaie cu lingura sau cu poșul.

Puneți ulei la încins într-un vas pe foc. Puneți gogoșile cu ajutorul a două linguri sau cu un poș. Nu puneți prea multe gogoși, pentru că uleiul se va răci și nu se vor prăji uniform. Gogoșile se vor întoarce singure când sunt rumenite pe partea de jos.

Scoateți gogoșile după ce s-au rumenit pe o farfurie cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei. Când s-au răcit puțin, pudrați gogoșile cu zahăr și serviți-le.

Poftă bună!