Aceste gogosi au un minunat gust dulce datorita scortisoarei si siropului de artar.

Gogosi Cu Sirop De Artar Si Scortisoara
Timp total 25 minute

Ingrediente

Pentru gogosi:

  • 1 cana faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita sare fina
  • 1 ou
  • 200g iaurt
  • 2 lingurite otet de mere
  • 1 lingura ulei de rapita
  • 3 linguri de sirop de artar

Pentru zahar cu scortisoara:

  • 3/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 cana zahar granulat
  • 1 lingura unt topit

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pulverizeaza o tava de gogosi cu spray de gatit.

2. Intr-un castron mare, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare. Intr-un alt bol, se amesteca ou, iaurt, otet, ulei si sirop de artar. Se face o adancitura in centrul ingredientelor uscate si se toarna ingredientele umede. Se amesteca pana se combina. Aluatul va fi gros.

3. Se pune aluatul in tava de gogosi. Se da la cuptor timp de 10 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca.

4. Intr-un putin adanc, se combina zahar s scortisoara. Se ung gogosile cu unt topit, apoi se trece fiecare gogoasa prin amestecul de zahar si scortisoara. Se servesc imediat.