Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea. 

Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești. 

Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Harira - cea mai bună supă marocană
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 400 g carne vită
  • 2 cepe
  • 1 kg roșii
  • 150 g năut
  • 3 linguri făină
  • 150 g linte
  • 30 g orez
  • 4 linguri pastă de tomate
  • Condimente (câte o linguriță din fiecare):
  • curcuma
  • ghimbir
  • coriandru
  • chimion
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Puneți cepele curățate într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le. Procedați la fel și cu roșiile decojite și tăiate în jumătăți.

Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o oală pe foc și adăugați carnea de vită tăiată cubulețe. Căliți câteva minute, după care puneți ceapa mărunțită și roșiile pasate.

După ce supa a fiert 15 minute și carnea s-a frăgezit, adăugați lintea, pasta de tomate, sare, piper și condimentele. Amestecați bine, adăugați apă și lăsați să fiarbă încă 40-45 de minute sau până când carnea este gata.

Amestecați făina cu puțină apă și turnați în supă, pentru a o îngroșa puțin. Adăugați orezul și năutul prefiert și mai lăsați să fiarbă 10 minute. Amestecați, pentru a nu se lipi.

Supa este gata, o puteți servi cu pătrunjel proaspăt și zeamă de lămâie după gust.

Poftă bună!