Atunci când v-ați săturat de supele și ciorbele clasice din bucătăria românească, vă puteți inspira oricând din bucătăriile internaționale, unde găsiți o mulțime de rețete delicioase de supe și ciorbe, cu sau fără carne.
Supa pe care v-o propunem astăzi este una de origine marocană, aromată, condimentată și parfumată. Este o sursă excelentă de proteine și substanțe nutritive, datorită lintei și cartofului dulce. De asemenea, este o alegere excelentă pentru prânz și pentru vegetarieni sau cei care țin post.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- o bucățică de ghimbir
- 1 cartof dulce
- 350 g linte
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingură chimion
- 1 lingură coriandru măcinat
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță paprika
- un praf de scorțișoară
- 300 ml sos de roșii
Mod de preparare
Puneți lintea la înmuiat, în apă rece, pentru 15 minute.Tocați mărunt ceapa, morcovul, usturoiul și ghimbirul. Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o oală pe foc și căliți legumele timp de câteva minute. Asezonați cu sare și piper și lăsați până când legumele s-au călit, 10-12 minute.
Adăugați condimentele și mai lăsați un minut, după care puneți lintea scursă de apă și cartoful dulce curățat și tăiat cubulețe. Turnați 2 litri de apă fierbinte și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 25-30 de minute sau până când lintea și cartoful au fiert, dar sunt în continuare al dente, fără să se fi înmuiat.
Turnați sosul de roșii și lăsați să mai fiarbă totul împreună 10 minute, sau până când legumele sunt fierte complet. Mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie.
Opriți focul și adăugați pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!