Atunci când aveți poftă de ceva bun, dulce, dar și ușor de făcut, puteți transforma un fruct banal, cum este mărul, într-un desert delicios. Feliile de măr, trecute prin panadă cu făină și iaurt, prăjite în ulei și pudrate cu zahăr pot fi o variantă rapidă, ieftină și la îndemână de dulce.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 5 mere
- 150 g făină
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 ou
- 250 ml iaurt de bătut
- zahăr pudră pentru decor
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Combinați într-un bol făina, praful de copt, zahărul, scorțișoara și un praf de sare și amestecați.Separat, bateți oul cu iaurtul și turnați peste ingredientele uscate. Amestecați cu telul până când obțineți o pastă.
Spălați merele și tăiați-le felii. Scoateți mijlocul cu semințele cu ajutorul unui cuțit. Puneți o tigaie cu ulei la încins.
Treceți fiecare felie de măr prin amestec și, când uleiul este încins, puneți feliile de măr în tigaie. Prăjiți până când crusta capătă o culoare aurie și rumenă.
Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pudrați cu zahăr și serviți.
Poftă bună!