Atunci când aveți poftă de ceva bun, dulce, dar și ușor de făcut, puteți transforma un fruct banal, cum este mărul, într-un desert delicios. Feliile de măr, trecute prin panadă cu făină și iaurt, prăjite în ulei și pudrate cu zahăr pot fi o variantă rapidă, ieftină și la îndemână de dulce.

Inele de măr pane
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 5 mere
  • 150 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 ou
  • 250 ml iaurt de bătut
  • zahăr pudră pentru decor
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Combinați într-un bol făina, praful de copt, zahărul, scorțișoara și un praf de sare și amestecați.

Separat, bateți oul cu iaurtul și turnați peste ingredientele uscate. Amestecați cu telul până când obțineți o pastă.

Spălați merele și tăiați-le felii. Scoateți mijlocul cu semințele cu ajutorul unui cuțit. Puneți o tigaie cu ulei la încins.

Treceți fiecare felie de măr prin amestec și, când uleiul este încins, puneți feliile de măr în tigaie. Prăjiți până când crusta capătă o culoare aurie și rumenă.

Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pudrați cu zahăr și serviți.

Poftă bună!