O inghetata preparata in casa, cu arome proaspete si culori vibrante.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 100g zahar
- 120ml apa rece
- 200ml lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 150ml smantana
- 40g frunze proaspete de menta
- 150ml iaurt natural
Mod de preparare
1. Se incalzesc usor 50 g de zahar si 120 ml apa rece intr-o cratita mica pana cand zaharul se dizolva. Se creste caldura, se fierbe timp de 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.2. Se pun 200 ml lapte intr-o cratita si se lasa pe foc pana aproape de a da in fiert. Se bat usor cele 3 galbenusuri de ou cu 50 g zahar intr-un castron pana cand capata o culoare palida si o consistenta cremoasa. Se adauga laptele fierbinte, se pune amestecul intr-o cratita curata, apoi se amesteca la foc mic pana cand se ingroasa. Se strecoara intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Se adauga 150ml smantana, se acopera, apoi se raceste peste noapte.
3. A doua zi, se pun frunzele de menta proaspata si siropul de zahar intr-un blender si se amesteca pana cand menta este tocata fin. Se amesteca siropul de menta si iaurtul peste compozitia preparata cu o zi inainte.
4. Se pune compozitia intr-o masina de inghetata.