Ora ceaiului va fi minunata cu aceasta prajitura. Cu o baza moale, jeleu de portocale, iti va potoli pofta de "ceva bun".
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- Pentru jeleu:
- 135g jeleu de portocale
- 250ml apa fiarta
- Pentru blat:
- 190g unt
- 190g zahar
- 3 oua, batute
- 190g faina
- 1/2 portocala - coaja
- 1 lingura de suc de portocale
- Pentru topping:
- 100g ciocolata neagra (70% cacao)
- 100g ciocolata de lapte
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza partea de jos a tavii cu hartie de copt. Se pune jeleul intr-un castron si se toarna apa fiarta peste jeleu. Se amesteca usor jeleul pana se dizolva complet, se toarna in tava pregatita si se pune in frigider pentru cel putin 1-2 ore.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun untul si zaharul intr-un vas. Folosind un mixer, se bat pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand intre adaugari, pana cand oul este complet incorporat.
3. Se adauga faina, sucul si coaja de portocale amestecand cu o lingura de metal. Se pune aluatul intr-o tava si se coace timp de 20-25 de minute, pana cand creste si este auriu.
4. Se rastoarna blatul pe un platou pentru a se raci complet. Cand este rece raceste, se pune ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita cu apa care fierbe si se lasa sa se topeasca fara sa se amestece. Cand ciocolata s-a topit, se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 15-20 de minute.
5. Se scoate jeleul din tava si se pune deasupra blatului. Cand ciocolata s-a racit, pe pune peste jeleu. Se lasa sa se raceasca in frigider timp de cel putin 5 ore sau peste noapte.