Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome.
Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.
Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.
În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 750 g carne de porc/ vită/ pui
- 1 praz
- 4-5 linguri ulei
- 100 ml sos de roșii
- 1 linguriță paprika
- 1 pahar de vin roșu
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 foi de dafin
- 1 ardei iute
- 2-3 castraveciori murați
Mod de preparare
Puneți uleiul într-o cratiță pe foc și adăugați carnea tăiată cubulețe. Căliți carnea cu sare și piper, apoi adăugați un pahar de vin.Când vinul s-a evaporat, puneți ardeiul iute tocat mărunt, paprika, foile de dafin și sosul de roșii. Lăsați să fiarbă cu capacul, amestecând din când în când. Când carnea este aproape gătită, puneți prazul tăiat bucăți, ceapa și morcovul tocate.
Lăsați până când legumele s-au gătit și sosul din vas a scăzut. La final, puneți castraveții murați tăiați felii și opriți focul.
Kavarma este gata și poate fi servită cu piure de cartofi, mămăliguță, orez sau simplă, cu pâine proaspătă și puțin pătrunjel verde.
Poftă bună!