Plină de carne, legume și cu un gust desăvârșit, tocănița de porc cu orez și morcovi este o masă copioasă și delicioasă, care cu siguranță va alunga frigul. Este simplu de făcut și foarte sățioasă!

Tocăniță de porc cu orez și morcovi

Tocănițele sunt foarte populare pe la noi, fie că sunt cu orez, cartofi sau paste. Pregătiți această rețetă de tocană de porc asezonată cu mirodenii simple, amestecată cu orez și morcov și, la final, presărați pătrunjel tocat mărunt pentru o aromă delicioasă.

Ce carne de porc este cea mai bună pentru tocăniță

Când căutați carne de porc pentru tocană, încercați să alegeți ceafa de porc, ce este o bucată mai grasă, cu multă aromă și ce trebuie să se gătească mai mult timp. Sau alegeți muschiul slab de porc, ce devine fraged într-un timp mai scurt. Oricare dintre acestea, reprezintă o alegere bună pentru tocăniță!

Rețeta de tocăniță de porc cu orez și morcovi

Preparare 10 minute
Gătire 40 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 500 grame de carne de porc tăiată cubulețe
  • 200 de grame de orez
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 1 morcov mare
  • 3 roșii medii coapte
  • 1/2 linguriță de boia
  • 1 ceapă medie
  • 1 frunză de dafin
  • 500 ml de supă de pui
  • 3 căței de usturoi
  • Sare (după gust)
  • Piper (dupa gust)

Mod de preparare

Într-o crăticioară se adaugă roșiile decojite tăiate bucățele mici, ceapa tocată, carnea de porc, usturoiul tocat, morcovul tăiat bucățele, sare, piper, boia de ardei, foaia de dafin și uleiul de măsline. Se amestecă, se acoperă tigaia cu un capac și se gătește totul la foc mic până când roșia începe să se descompună, amestecând din când în când.

După aceea, se adaugă orezul și se condimentează cu puțină sare. Se amestecă, se toarnă supa de pui și se fierbe la foc mediu-mare. Când observați că dă în clocot, reduceți la foc mic și mai lăsați-o pe aragaz timp de aproximativ 10 până la 12 minute.

Opriți focul, presărați pătrunjelul tocat și serviți imediat.