Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place să experimentați în bucătărie. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată, dar foarte gustoasă și categoric originală.
Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică, iar din cantitățile de mai jos vă vor ieși 3-4 pizza. Așadar, este perfectă atunci când aveți musafiri sau pentru o cină cu arome orientale în familie.
Faceți aluatul după instrucțiunile de AICI.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 ml apă călduță
- 1 plic drojdie uscată
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
- 500 g făină
- 50 ml ulei de măsline
- Pentru umplutură:
- 400 g carne tocată (vită sau vită și oaie)
- 1 ceapă
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingură chimion
- 1/2 lingură boia iute
- 5 linguri pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
- 1 vârf de linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Tocați mărunt ceapa și căliți-o până devine transarentă. Adăugați carnea tocată și căliți până când carnea își schimbă culoarea. Adăugați sare și piper și lăsați până când se evaporă lichidul din vas, amestecând din când în când.Puneți pasta de tomate, chimionul și boiaua și lăsați pe foc, cu capac, cel puțin o jumătate de oră, sau până când carnea s-a gătit. La final, puneți scorțișoara și pătrunjel tocat (cam jumătate dintr-o legătură, restul păstrați pentru servire) și opriți focul.
Întindeți aluatul în foi foarte subțiri. Întindeți din amestecul de carne deasupra, uniform, în strat nu foarte gros.
Dați la cuptorul preîncălzit pentru 6-8 minute, la foc mare. Repetați procedura și cu celelalte foi de aluat și cu restul de carne. Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat, din belșug, și cu zeamă de lămâie.
Poftă bună!