Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si condimente, asemanatori cu turta dulce.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 90g alune fara coaja
- 65g migdale albe
- 300g faina
- 3 linguri de cacao
- 2 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita de ghimbir macinat
- 1 lingurita de cuisoare
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingura de praf de copt
- 1/4 linguri de bicarbonat de sodiu
- 175g zahar brun
- 175ml miere
- 50g unt
- 1 lamaie - coaja rasa
- 2 oua
- Pentru glazura:
- 300g zahar
- 2 linguri de rom
- 6-7 linguri de apa calduta
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorului la 180C. Se ung 2 foi mari de copt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun alunele intr-un blender cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se macina pana cand devine foarte fin. Se adauga faina ramasa, cacao, mirodenii, sare, praf de copt si bicarbonat de sodiu, apoi se amesteca usor.2. Se pun zaharul, mierea, untul si coaja de lamaie intr-un castron mare si se amesteca cu ajutorul unui mixer. Se adauga ouale, pe rand. Se adauaga treptat amestecul alune, apoi se amesteca pana la omogenizare. Se lasa in frigider timp de 10 minute.
3. Pentru a forma biscuitii, se scoate aluatul si, cu ajutorul unei linguri, se ruleaza aluatul intre mainile usor ude. Se aseaza bilele la distante de 4-5 cm pe foile de copt pregatite - se vor intinde in timpul coacerii. Se lasa in cuptor timp de 12-15 minute pana cand suprafata biscuitilor nu mai arata umeda. Se transfera intr-un suport de sarma si se lasa sa se raceasca.
4. Pentru glazura, se pune zaharul intr-un castron mic si se amesteca cu apa si rom. Se trec varfurile biscuitilor prin glazura, lasand excesul sa se scurga, apoi se pun pe un suport de sarma pentru a se intari.