Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.

Macarons, Reteta Originala
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 175g zahar pudra
  • 125g migdale macinate
  • 3 albusuri
  • 75g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 150g unt
  • 80g zahar pudra
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se amesteca zaharul pudra si migdalele scurt intr-un blender pana sunt bine combinate, apoi se cern intr-un castron.

2. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se adauga treptat zaharul pudra pana capata o consistenta mai groasa. Se adauga esenta de vanilie.

3. Se adauga jumatate din amestecul de migdale in albusuri si se amesteca bine. Se adauga jumatatea ramasa, apoi, folosind o spatula, se amesteca bine. Se toarna aluatul intr-o punga de cofetarie.

4. Se formeaza discuri pe foaia de copt. Se lasa la temperatura camerei timp de 10-15 minute sa se usuce un pic - ar trebui sa poata fi atinse usor, fara sa se lipeasca de deget. Se coc timp de 15 minute.

5. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp face umplutura. Se bate untul, apoi se adauga zahar pudra si cacao. Se pune umplutura pe jumatate din macarons, apoi se fac sandwich cu celelalte jumatati.