Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală.

Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 200 g albuș de ou
  • 375 g zahăr
  • 250 g făină de migdale
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • cremă pentru umplut

Mod de preparare

Aprindeți cuptorul la 130 de grade Celsius.

Puneți albușurile, zahărul și făina de migdale într-un vas, la foc foarte mic. Amestecați încontinuu cu o lingură de lemn și lăsați 10 minute, cât să se topească zahărul. Atenție, albușurile nu trebuie să înceapă să se gătească!

Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, după care puteți pune zeama de lămâie. Amestecați bine și turnați compoziția într-un poș.

Puneți aluatul în tavă, pe hârtie de copt, sub formă rotundă, puțin mai mare decât o monedă. Dacă vreți să serviți macarons ca atare, fără să le umpleți cu cremă, puteți pune o migdală în mijlocul fiecărei prăjiturele.

Dați la cuptor, la 130 de grade, pentru aproximativ 25 de minute. Creșteți temperatura la 150 și mai lăsați în cuptor 10 minute.

Pregătiți un prosop umed, pe care puneți hârtia de copt cu tot cu macarons după ce le scoateți din cuptor. Acest truc ajută pentru ca prăjiturile să se desprindă ușor de hârtie și suprafața lor să devină puțin lipicioasă.

Mai departe, le puteți servi ca atare, le puteți lipi între ele, două câte două, sau puteți pune un strat din crema preferată între ele.

Poftă bună!