Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500g de carne de porc file
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte si fin feliat
  • 150ml vin alb sec
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 200ml smantana lichida
  • ceapa verde

Mod de preparare

1. Se taie fileul de porc in rondele subtiri, apoi se bat usor. Se asezoneaza peste tot. Se incalzeste jumatate din ulei intr-o tigaie, la foc mare, se adauga jumatate din carnea de porc si se prajeste rapid peste tot. Cu ajutorul unei spumiere, se pun deoparte si se repeta cu uleiul ramas si carnea de porc ramasa. Se pune carnea deoparte.

2. Se adauga ardeiul iute la tigaie si se caleste, amestecand, timp de 1 minut. Se toarna vinul si se fierbe pana se reduce la jumatate, apoi se adauga suc de lamaie si smantana. Se reduce caldura si se fierbe sosul timp de 5 minute, pana se ingroasa putin.

3. Se pune din nou carnea de porc in tigaie si se fierbe timp de inca 2-3 minute, pana cand carnea este fierbinte si frageda. Se adauga jumatate din ceapa verde si se asezoneaza la gust.

4. Se imparte carnea de porc si sos in 4 farfurii. Se presara fiecare cu ceapa verde tocata si se serveste cu piure.