Gata in numai 20 de minute, midiile pot fi alegerea perfecta pentru un pranz sofisticat.

Midii picante - reteta thailandeza
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 750g de midii
  • 1 lingura de ulei de arahide
  • 100g ceapa, tocata
  • 40g pasta thailandeza de curry rosu
  • coriandru proaspat, tocat
  • 165ml lapte de cocos
  • 1 lime - sucul
  • 1 ardei iute, taiat fasii

Mod de preparare

1. Se spala midiile in apa rece.

2. Se incalzeste uleiul intr-un wok mare, la foc mediu si se prajeste ceapa timp de 5 minute pana cand se inmoaie. Se adauga pasta de curry si tulpinile de coriandru si se prajeste timp de inca un minut. Se toarna laptele de cocos si se fierbe usor timp de 2 minute.

3. Se adauga midiile la wok si se amesteca usor. Se acopera si se gatesc timp de 2-4 minute pana cand toate cochiliile se deschid. Se scoate capacul, se stoarce sucul de lime, apoi se imprastie frunzele de coriandru si ardeiul iute. Se servesc cu paine.