Aceasta reteta nu numai ca este foarte rapida, dar este saraca in calorii si grasimi - perfecta pentru cina.

Midii cu coriandru si bere
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 3kg de midii
  • 2 cepe, tocate fin
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 4cm bucata de ghimbir, rasa
  • 500ml bere
  • 30g coriandru proaspat, tocat
  • 1 lime - sucul

Mod de preparare

1. Se spala midiile in apa rece.

2. Se pune ceapa intr-o tigaie mare, adanca, cu 250 ml apa fiarta si se fierb la foc mare timp de 5 minute, pana cand apa este redusa.

3. Se adauga uleiul, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se amesteca pana ce ceapa devine putin aurie. Se adauga berea si se fierbe timp de 2 minute.

4. Se adauga midiile si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba timp de 3-5 minute sau pana cand toate midiile s-au deschis, agitand tigaia ocazional. Se arunca midiile care nu s-au deschis.

5. Se adauga coriandru si suc de lime si se servesc cu paine prajita si felii de lime.