Miel Cu Iaurt Si Usturoi

Ingrediente

  • 500 ml iaurt grecesc
  • 75g de usturoi, zdrobit
  • 1/2 cana menta
  • 1/2 cana de oregano
  • 2 fire de rozmarin
  • 5g boia
  • 2 lamai - coaja si sucul
  • 150ml ulei de masline
  • 1.4 kg carne de miel
  • sare

Mod de preparare

1. Se combina iaurtul, usturoiul, ierburile, boia, sucul si coaja de lamaie intr-un bol. Se adauga uleiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

2. Se pune carnea de miel intr-un castron mare si se adauga amestecul de iaurt peste. Se acopera mielul si se lasa in frigider timp de cel putin 24 de ore.

3. Se sterge de iaurtul in exces, apoi se pune carnea de miel pe o tigaie grill, incinsa.

4. Se lasa la foc foarte mic pana cand este bine patrunsa (aproximativ o ora).

5. Se serveste cu salata verde si iaurt cu boia.