Gogosi delicioase, in forma de briose si fara prajire. O reteta perfecta pentru a te bucura de desertul copilariei, fara a-ti face griji prea mari pentri kilogramele in plus.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 100g unt
- 75g zahar
- 100g faina
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 50ml iaurt natural
- 1 ou
- 1 lingura de extract de vanilie
- 1 lingura de gem de zmeura
- 1 lingura de gem de caise
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se topeste untul si se foloseste o perie pentru a unge o formele de briose.2. Se pun zaharul, faina neteda si bicarbonatul de sodiu intr-un vas si se amesteca.
3. Intr-o cana, se amesteca untul topit ramas cu iaurt, ou si vanilie. Se toarna ingredientele umede in cele uscate si se amesteca, folosind o lingura mare de metal, pana cand se incorporeaza.
4. Se imparte amestecul in mod egal intre forme, apoi se coc timp de 7-8 minute pana capata o culoare aurie si cresc.
5. In timp ce briosele se coc, se pun dulceturile in doua pungi de cofetarie. Se scot briosele din cuptor si se pudreaza cu zahar, apoi se face o mica gaura in partea inferioara a fiecarei briose si se umplu cu gem. Se pot consuma la temperatura camerei, insa sunt delicioase calde.