Mini-chec Cu Piersici Si Vanilie
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 125g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie - coaja
  • 1 portocala - coaja
  • 225g zahar pudra
  • 3 oua
  • 120g mascarpone
  • 160g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 2 piersici

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade. Se ung opt forme de mini-chec cu unt si se pune hartie de copt in fiecare. Se prajesc semintele de fenicul intr-o tigaie uscata la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca inainte de a fi macinate.

2. Se amesteca untul, esenta de vanilie, semintele de chimen dulce si zaharul. Se adauga ouale, pe rand. Apoi se adauga mascarpone, faina si praful de copt si se amesteca bine pana cand obtinem o compozitie omogena.

3. Se taie cate 4-5 felii subtiri de piersica pentru fiecare mini-chec si se pun deoparte. Restul de fructe ramase se taie in cubutele mici si se amesteca in aluat. Se pune compozitia in forme. Se adauga patru sau cinci felii de piersica pe fiecare mini-chec si se presara zahar pudra. Se lasa la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand creste si devine auriu. Se servesc calde.