O prajitura fabuloasa formata dintr-o baza de biscuiti, un blat cu ciocolata si mousse de ciocolata.

Mississippi Mud Pie, Un Desert Uimitor Care Va Suci Mintile Oricui
Timp total 1 oră și 50 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • ulei
  • 300g biscuiti Oreo
  • 150g biscuiti digestivi cu ciocolata
  • 125g unt, topit
  • Pentru blat:
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 1 lingura pulbere espresso
  • 50ml rom
  • 100g unt
  • 1/4 lingurita sare fina
  • 150g zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 lingurite pasta de vanilie
  • 50g sirop auriu
  • 30g faina
  • Pentru mousse si topping:
  • 550ml smantana
  • 250g ciocolata neagra (70% cacao), tocata
  • 4 oua, separate
  • 80g zahar pudra

Mod de preparare

1. Pentru baza, se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana cand se transforma in firimituri fine. Se adauga untul topit. Se preseaza amestecul in tava de tort, inclusiv pana la jumatatea marginilor. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 30 minute (sau se lasa in congelator timp de 15 minute). Se incalzeste cuptorul la 160C.

2. Se pune tava in cuptor si se coace timp de 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se creste temperatura cuptorului la 180C.

3. Pentru blat, se topeste ciocolata cu pulberea espresso, rom, unt si sare intr-o cratita, la foc foarte mic. Cand este topita, se adauga zahar.

4. Se ia de pe foc, se adauga ouale, pe rand, apoi pasta de vanilie, siropul auriu si in cele din urma faina.

5. Se toarna aluatul in tava, apoi se coace timp de 30-35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

6. Pentru mousse, se pun 250 ml de smantana si ciocolata intr-un castron, asezat peste o cratita de abia ce fierbe si se incalzeste usor pana cand ciocolata este topita. Se amesteca, apoi se ia de pe foc si se adauga galbenusurile de ou.

7. Intr-un un castron separat, se amesteca albusurile cu 30g de zahar pudra pana cand amestecul este usor rigid, apoi se adauga amestecul de ciocolata. Se toarna peste prajitura si se raceste timp de 1-2 ore (sau peste noapte).

8. inainte de a servi, se scoate din hartia de copt. Se freaca 300ml smantana si 50g de zahar pana devine usor rigid, apoi se pune peste prajitura si se presara cu ciocolata rasa. Se poate pastra in frigider timp de 4 zile.