Cel mai cremos cheesecake pe care l-ai incercat vreodata, mai prietenos cu silueta ta decat ai putea crede.

Mocha cheesecake fara zahar
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 1/2 cesti de biscuiti de ciocolata, macinati
  • 1 1/2 cani de nuci pecan
  • 4 linguri unt
  • 230g crema de branza
  • inlocuitor de zahar, dupa gust
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 lingurite ness
  • 2 linguri faina
  • 1 cana smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 205C.

2. Se combina biscuitii macinati, nucile pecan si untul si se amesteca bine. Se preseaza compoxzitia pe partea de jos si partile laterale ale unei tavi.

3. Intr-un castron mare, cu un mixer electric, se bate crema de branza si inlocuitorul de zahar. Se adauga ouale, vanilia si ness-ul si se amesteca bine. Se adauga faina si smantana. Se pune compozitia in crusta pregatita.

4. Se coace la 205C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 150C si se continua coacerea timp de 25-30 de minute sau pana cand cheesecake-ul este tare in jurul marginilor si usor gelatinos in centru. Se lasa sa se raceasca timp de 2-3 ore, apoi se lasa in frigider timp de 6 ore sau peste noapte. Cu o ora inainte de servire, se scoate din tava si se taie felii.