Un mousse sofisticat, cu o aroma de rom, pentru seri perfecte.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 225g de ciocolata neagra (70% cacao)
- 1 lingura de rom
- 15g unt
- 4 oua, separate
- 60g zahar
Mod de preparare
1. Se pun ciocolata, romul si untul intr-un asezat peste o cratita cu apa fierbinte. Se lasa sa se topeasca pana cand este complet neteda, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.2. In timp ce se topeste, se pun galbenusurile de ou intr-un castron, cu zaharul si se amesteca cu un mixer electric pana cand este palid si gros. Odata ce ciocolata s-a racit, se incorporeaza usor in amestecul de galbenus.
3. Se pun albusurile de ou intr-un castron si se bat pana cand formeaza varfuri rigide. Se incorporeaza in amestecul de ciocolata, foarte usor, pentru a nu scoate aerul din amestec. Se imparte amestecul in forme, apoi se raceste timp de 2-3 ore sau peste noapte pana cand se intareste. Se scoate din frigider cu 30 de minute inainte de a se servi. Se serveste cu biscuiti de casa.