Nimeni nu poate rezista în fața unui desert cu ciocolată, cremos, delicios și parfumat. Iar dacă se face ușor și nu vă dă prea multă bătaie de cap, cu atât mai bine.
Desertul pe care vi-l propunem astăzi este foarte potrivit pentru a impresiona pe cineva, fără să pierdeți ore întregi în bucătărie. Nu necesită coacere, așadar nu aveți cum să dați greș.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 50 g alune de pădure
- 150 g ciocolată (minim 70% cacao)
- 30 g unt
- un praf de sare
- 5 ouă
- 25 g zahăr
- 150 g afine
- 1 linguriță zahăr pudră
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 lingurițe vin roșu
Mod de preparare
Puneți alunele într-o tavă și dați la cuptor pentru 5-7 minute sau până când s-au rumenit.Puneți ciocolata, untul și un praf de sare într-un bol deasupra unui vas cu apă care fierbe și topiți la bain marie. Lăsați să se răcească.
Bateți cu mixerul albușurile de ou împreună cu zahărul, până când obțineți o spumă lucioasă. Separat mixați 3 gălbenușuri până când capătă o culoare mai gălbuie, apoi încorporați spuma de albuș peste ele.
Cu ajutorul unui tel, încorporați spuma de ouă peste amestecul de ciocolată și unt care s-a răcit între timp. Lăsați la frigider timp de o oră.
Puneți afinele, vinul, zeama de lămâie și zahărul pudră într-un vas pe foc. Lăsați până când zahărul s-a topit și alcoolul s-a evaporat.
Pentru a monta desertul, puneți în pahare sau cupe spumă de ciocolată, apoi un strat de afine macerate, apoi iar spumă de ciocolată și alune mărunțite.
Serviți preparatul rece. Poftă bună!