Deserturile pe bază de fistic sunt extraordinar de aromate și de gustoase, ca să nu mai vorbim despre culoarea deosebită pe care o au. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt cu atât mai potrivite. 

Atunci când ai mânca ceva bun, dar nu ai chef și timp prea mult de petrecut în bucătărie, o spumă răcoritoare de fistic este tot ceea ce ai nevoie. Se face repede, dar trebuie lăsată la rece câteva ore bune înainte de a fi servită. Este un desert nemaipomenit mai ales vara, pentru că se servește rece și vă ajută să combateți căldura de afară. 

Mousse de fistic
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 cană lapte de migdale
  • 1 cană fistic crud
  • 1/2 cană zahăr + 2 linguri
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 cană frișcă lichidă

Mod de preparare

Puneți jumătate din fisticul curățat în laptele de migdale și lăsați să se infuzeze câteva ore la frigider, ideal peste noapte.

Scurgeți fisticul, dar păstrați laptele în care s-a infuzat. Puneți tot fisticul într-un robot de bucătărie și mărunțiți până când obțineți o pastă fină.

Puneți laptele de migdale împreună cu gălbenușurile de ou, un praf de sare, vanilia și zahărul într-un vas pe foc. Amestecați bine și, când zahărul s-a topit, adăugați amidonul.

Amestecați până când crema începe să se îngroașe. Opriți focul și lăsați să se răcească.

Bateți frișca lichidă cu mixerul și cu cele 2 linguri de zahăr, până când capătă volum. Turnați crema răcită de lapte și ouă peste și amestecați. Adăugați fisticul mărunțit și omogenizați bine totul.

Turnați mousse-ul în recipiente mai mici și dați la frigider pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!