Brioșele cu ouă, șuncă și legume sunt o idee nemaipomenită pentru micul dejun sau pentru a fi luate la pachet. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite imediat sau luate la pachet la școală sau la birou. 

Muffins cu ouă și șuncă pentru micul dejun
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • ulei
  • câteva felii de șuncă presată
  • 6 ouă
  • 5 linguri spanac tocat
  • 3 linguri lapte
  • paprika
  • cașcaval sau mozzarella

Mod de preparare

Pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o ungeți cu puțin ulei. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, bateți ouăle cu un praf de sare și piper, paprika și laptele. Tăiați cubulețe ceapa, ardeiul și șunca presată și tăiați frunzele de spanac, dacă folosiți spanac proaspăt.

Puneți câte puțin din fiecare ingredient în formele pentru brioșe. Turnați ouăle bătute peste și amestecați cu o linguriță. Nu umpleți formele până sus.

Dați la cuptor pentru 30-35 de minute. Cu 5 minute inainte de final, adăugați mozzarella dată pe răzătoare și mai lăsați cât să se gratineze.

Poftă bună!