Dacă ai un slow cooker și vrei să faci un desert rapid și gustos, încearcă această negresă cu cafea. Este o prăjitură moale, ușor umedă și foarte aromată. Doar amesteci ingredientele și lași aparatul să facă treaba pentru tine.

Negresă cu cafea la slow cooker

Această negresă are o textură moale, ușor umedă și un gust echilibrat. Nici prea dulce, nici prea amară. Cafeaua îi intensifică aroma și o face și mai bună. Dacă nu ai încercat până acum să faci prăjituri în slow cooker, să știi că e mult mai simplu decât pare. Nu trebuie să setezi temperaturi sau să te stresezi că se arde. Coacerea lentă ajută la obținerea unui blat aerat și fraged.

Slow cooker-ul gătește încet, dar rezultatul merită. În plus, nu trebuie să stai să supraveghezi prăjitura. După 1 oră și 45 de minute poți ridica capacul și să verifici. Dacă e aproape gata, mai lași puțin. Dacă nu, continui coacerea până la timpul maxim recomandat.

Preparare 10 minute
Gătire 2 ore și 10 minute
Timp total 2 ore și 15 minute

Ingrediente

  • 10 linguri făină
  • 150 grame unt
  • 200 grame zahăr
  • 4 ouă
  • 30 ml cafea tare (espresso)
  • 1/2 linguriță esență de cafea
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 grame ciocolată tocată (poți folosi ciocolată neagră sau cu lapte, după preferință)
  • (Opțional) 30 grame nucă măcinată

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă făina, amidonul, cacaoa și praful de copt. Dacă vrei, adaugă și nuca măcinată. Amestecă bine și lasă deoparte.

Mixează ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase.

Toarnă cafeaua răcită și esența de cafea peste ouă. Amestecă bine.

Pune untul la microunde sau pe foc mic până se topește. Lasă-l să se răcească puțin, apoi adaugă-l în compoziție. Mixează bine.

Adaugă treptat ingredientele uscate peste compoziția lichidă. Amestecă cu o spatulă până obții un aluat omogen.

Toarnă compoziția în vasul aparatului. Presară deasupra ciocolata tocată.

Selectează la slow cooker funcția LOW și setează timpul la 2 ore și 30 de minute. Verifică prăjitura după 1 oră și 45 de minute. Dacă este aproape gata, poți opri aparatul mai devreme.

După ce e gata, las-o să se răcească în vas timp de 10-15 minute. Apoi scoate-o pe un platou și taie-o bucăți.