A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai greu post din an pentru creștinii ortodocși. Dacă țineți post, înseamnă că ați renunțat deja la o mulțime de mâncăruri care vă plac, cel puțin pentru câteva săptămâni.

Vestea bună este că există în continuare dulciuri de care vă puteți bucura și care sunt de post.

Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 125 ml ulei
  • 4 linguri gem sau dulceață
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuci mărunțite
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină

Pentru glazură:

  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă fierbinte

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 165 de grade.

Cu ajutorul unui mixer, amestecați făina, zahărul, uleiul, apa minerală și praful de copt până obțineți o cremă omogenă. Adăugați dulceața și nucile și încorporați-le cu o lingură sau o spatulă.

Puneți la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când negresa s-a rumenit uniform.

Între timp, vă puteți ocupa de glazură. Amestecați zahărul pudră, cacaua și uleiul călduț și amestecați până devine omogen. La final, puneți 3 linguri de apă clocotită și amestecați din nou.

Când prăjitura s-a răcit puțin, turnați glazura. Puteți decora cu nucă pisată sau cu nucă de cocos.

Poftă bună!