Oua Cu Ciuperci, Cartofi, Spanac Si Gruyere
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 400g cartofi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200g ciuperci mixte
  • 1 catel de usturoi
  • 100g baby spanac
  • 4 linguri de Gruyere vegetarian
  • 2 oua
  • sare
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se taie cartofii in bucati de 2-3cm. Se pun intr-o tigaie, se asezoneaza si se stropesc cu ulei de masline. Se baga la cuptor timp de 12 minute.

2. Se taie ciupercile in sferturi, se toaca usturoiul, apoi se adauga peste cartofi. Se mai lasa la cuptor timp de 10 minute pana cand cartofii sunt fragezi. Se scot din cuptor si se adauga spanacul.

3. Se adauga branza Gruyere rasa, apoi, folosind partea din spate a unei linguri, se fac 2 scobituri in legumele din tigaie. Se sparg ouale in adancituri. Se condimenteaza cu sare si fulgi de ardei iute. Se baga la cuptor si se lasa timp de 6-8 minute, pana cand ouale sunt gata.