Felii de branza gruyere, peste o tarta vegetariana, coapta la foc mic, pentru o combinatie divina.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 375g aluat
- faina
- 50g unt
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa, fin taiata
- 2 fire de praz, fin taiate
- 2 oua
- 200ml smantana
- 2 linguri mustar Dijon
- 125g gruyere (25g rasa, 100g felii)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se intinde aluatul pe o suprafata usor presrata cu faina, pana cand ajunge la grosimea unei monede, apoi se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.2. Se adauga hartie de copt peste aluat, apoi se umple cu fasole sau orez si se coace timp de 15 minute.
3. Se scoate hartia de copt si fasolea/orezul, apoi se coace timp de inca 10 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se scoate si se lasa deoparte. Se incalzeste cuptorul la 180C.
4. Intr-o tigaie, se incalzesc untul si uleiul, apoi se adauga ceapa si prazul. Se gatesc la foc mic timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.
5. Intre timp, intr-un bol, se amesteca ouale cu smantana, mustar si gruyere. Se condimenteaza bine, apoi se adauga ceapa racita si prazul si se amesteca bine. Se toarna amestecul in tava, apoi se adauga feliile de gruyere. Se coace timp de 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se taie si se serveste.