Baghetele cu spanac si lamaie pot fi gustarea perfecta. Se servesc calde, scoase din cuptor, sau reci.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 1 bagheta mare
- 200g baby spanac
- 200ml smantana
- 2 oua
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie (zeama)
- 1 lingurita de mustar
- 75g branza Gruyere
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Bagheta se taie pe jumatate, pe latime si se indeparteaza miezul.2. Se opareste spanacul, se scurde si se lasa deoparte.
3. Intr -un bol, se amesteca smantana cu ouale, usturoiul, zeama de lamaie si mustarul. Se stoarce excesul de apa din spanac si se toaca. Apoi se adauga in compozitie. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga jumatate din cantitatea de branza, rasa.
4. Cu ajutorul unei inguri, se umple fiecare jumatate de bagheta si se presara peste restul de branza rasa. Se baga la cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand se rumeneste. Se pot servi atat calde cat si reci.