Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 100g stafide
- 1 paine alba, feliata
- 50g unt
- 5 linguri miere
- 250ml lapte integral
- 250ml smantana
- 3 oua
- 25g zahar pudra
- 1 lingurita pasta de vanilie
Mod de preparare
1. Se pun stafidele intr-un bol mic si se toarna apa fierbinte pentru a le acoperi. Se inmoaie timp de 1 ora (sau peste noapte daca se poate).2. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se taie coaja a 7 felii de paine si se dau cu unt pe o parte. Se imprastie 4 linguri de miere, apoi se taie fiecare felie in diagonala in 4 triunghiuri.
3. Se scurg stafidele, apoi se usuca pe hartie de bucatarie. Se pun jumatate din triunghiuri, cu partea pe care este mierea in sus, intr-un vas termorezistent si se presara cu jumatate din stafide. Se aseaza restul triunghiurilor pe partea de sus, si se imprastie restul de stafide.
4. Se bate usor laptele, smantana, ouale, zaharul si vanilia intr-un castron. Se toarna amestecul peste paine si se lasa la macerat timp de 5 minute, presand usor pentru ca painea sa absoarba lichidul.
5. Se pune vasul intr-o tava. Se toarna apa fierbinte in jurul vasului pana la jumatatea laturilor sale. Se da la cuptor timp de 25-30 de minute.
6. Se scoate din cuptor si se lasa timp de 5 minute. Intre timp, se incalzeste restul de 1 lingura de miere intr-o tigaie mica si pune peste budinca. Se mai lasa la cuptor timp de 1-2 minute, pana se rumeneste. Se serveste calda.