O paine cu fructe, perfecta pentru micul dejun, cu unt si dulceata.

Paine cu scortisoara si stafide
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 30g cirese confiate
  • 125g stafide
  • 50g caise confiate, tocate fin
  • 250ml ceai gri, rece
  • 400g faina
  • 7g drojdie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 55g unt, topit si racit
  • 1 ou, batut
  • 150 ml lapte, incalzit
  • ulei

Mod de preparare

1. Se pun ciresele, stafidele, stafidele si caisele intr-un castron mare, se toarna ceaiul si se lasa sa se inmoaie cateva ore.

2. Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia, scortisoara, zahar, sare si coaja de portocale si se amesteca pentru a se combina. Se face o adancitura in centru si se lasa deoparte. Intr-un castron separat, se combina untul, oul si laptele, apoi se toarna in adancitura din amestecul de faina. Se amesteca pana se formeaza un aluat moale. Cand aluatul se formeaza, se adauga fructele si se combina.

3. Se framanta timp de 10 minute, pana cand aluatul este elastic si neted, adaugand putina faina daca este prea lipicios. Se pune aluatul intr-un castron mare, se acopera cu folie si se lasa intr-un loc cald timp de 45 de minute sau pana cand se dubleaza in dimensiune.

4. Se framanta aluatul usor pe o suprafata pudrata cu faina. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca timp de 30 de minute sau pana cand se dubleaza in volum.

5. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se perie cu unt topit si se imprastie cu putin zahar. Se coace pentru aproximativ 25 de minute pana cand partea superioara este aurie. Se raceste pe un suport din sarma.