Aceasta paine este foarte populara la micul dejun din Irlanda, insa se potriveste perfect si langa alte preparate.

Paine irlandeza cu cartofi
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 125g cartofi fierti
  • 15g unt, topit
  • sare
  • piper alb, dupa gust
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ceapa rosie, felii (aproximativ 1 ceapa mica)
  • 2 cepe verzi, fin taiate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C.

2. Se paseaza cartofii cu untul topit si se asezoneaza dupa. Se adauga faina, praful de copt, ceapa rosie si ceapa verde si se amesteca pana se incorporeaza bine.

3. se formeaza un disc de aproximativ 12 cm din aluat, apoi se taie discul in 4 bucati. Se pun intr-o tava curata (fara ulei sau unt) si se baga la cuptor timp de 4 minute, apoi se intorc si se mai lasa timp de 4 minute.

4. Se scoate si se serveste.