Ce faci când ai la dispoziție o bucată de carne de porc și nu ai poftă de o banală friptură? Faci o tocăniță irlandeză de porc, cu legume și bere brună.
Tocănița irlandeză este o mâncare care nu lipsește de pe mesele irlandezilor atunci când sărbătoresc St. Patrick's Day. Tocănița cu carne de porc a ajuns să fie populară și în alte bucătării din lume, datorită faptului că se face ușor și este extrem de gustoasă. Carnea de porc fiartă în bere, cu sos și cu legume, alături de o porție de piure de cartofi, este o idee perfectă pentru cină sau prânz, atunci când aveți poftă de o mâncare cu carne de porc.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 800 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 căței de usutroi
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ulei de măsline
- un cubuleț unt
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță chimen
- 350 ml bere neagră
- 400 ml supă de pui
- 2-3 morcovi
- 2 tulpini de țelină (apio)
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Tăiați carnea de porc cubulețe, după ce ați curățat-o de pielițe. Asezonați cu sare și piper bucățile de carne și lăsați câteva minute.Puneți pe foc o tigaie cu puțin ulei de măsline. Puneți bucățile de carne și căliți câteva minute, amestecând din când în când, până când își schimbă culoarea. Scoateți carnea din tigaie și puneți untul.
Adăugați ceapa și usturoiul tocate și căliți până când devin aurii. Puneți făina și amestecați astfel încât sosul să se îngroașe. Turnați berea și adăugați din nou bucățile de carne de porc în tigaie.
Lăsați câteva minute, după care puneți și supa de pui (sau apă, dacă nu aveți supă). Adăugați morcovii tăiați felii sau cuburi și țelina tăiată cubulețe. Asezonați cu sare, piper, puneți chimenul și foile de dafin și lăsați să fiarbă la foc mic până când carnea este fragedă și berea s-a evaporat din vas.
Lăsați tocănița să scadă până când ajunge la consistența dorită. Opriți focul și presărați pătrunjel proaspăt. Serviți cu mămăligă sau cu piure de cartofi.
Poftă bună!