Pancakes-urile de legume sunt foarte ușor de făcut, sunt delicioase și rapide, potrivite pentru orice ocazie. Atunci când aveți poftă de ceva asemănător cu chifteluțele de legume, dar vreți să le dați un alt aspect, aceste pancakes cu cartof și dovlecel sunt ideale.
Le puteți face din orice legume sau combinație de legume vă place, atât timp cât sunt legume care se gătesc cam în același timp.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 300 g dovlecei
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi
- 100 g făină
- verdeață tocată
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățați cartofii și dovleceii și dați-i pe toți pe răzătoare. Presărați sare și lăsați așa câteva minute, apoi scurgeți bine apa din legume, folosind un tifon sau un prosop curat.Puneți totul într-un bol, asezonați cu sare și piper, puneți ouăle și făina, precum și verdeața tocată. Puteți folosi pătrunjel, mărar sau chiar ceapă verde.
Formați pancakes-urile cu mâna umedă, punând câte o lingură generoasă de amestec și aplatizați. Prăjiți în ulei încins până când s-au rumenit sau coaceți pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
Serviți cu smântână sau cu sos de usturoi.
Poftă bună!