Cartofii te pot salva din orice situație, atunci când nu mai știi ce să gătești. E suficient să dai o căutare pe internet și vei găsi zeci, poate chiar sute de rețete pe bază de cartofi, dincolo de clasicele pe care le cunoaște toată lumea, adică piure, cartofi prăjiți sau la cuptor. 

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară, delicioasă și foarte atractivă. Pancakes de cartofi cu parmezan, pe care le puteți savura ca gustare, ca garnitură, sau alături de un sos. Sunt ușor de făcut și merită să le încercați! 

Pancakes de cartofi cu parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g cartofi curățați
  • 50 g parmezan ras
  • 2 lingurițe făină
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 3 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Scurgeți bine cartofii de apă, cu ajutorul unui tifon sau al unei cârpe curate. Puneți cartofii scurși într-un bol și adăugați peste ei sare, piper, usturoiul mărunțit, parmezan ras, ouăle bătute și amestecați bine.

Pentru a lega compoziția, folosiți 2 lingurițe de făină sau pesmet. Amestecați bine și lăsați câteva minute. Mai completați cu făină dacă mai este nevoie.

Tocați mărunt ceapa verde și adăugați-o și pe ea în compoziție. Formați pancake-urile cu mâna, cât mai subțiri și la dimensiunea dorită de voi. Pentru a le prăji, aveți două opțiuni: fie în tigaie, fie la cuptor. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor pentru 30 de minute, având grijă să le întoarceți după primele 15 minute.

Sau puneți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie pe aragaz și prăjiți-le pe ambele părți, până când s-au rumenit frumos.

Serviți pe post de garnitură, sau simple, alături de sosul preferat.

Poftă bună!