Ne plac retetele bune de jeleu. Aceasta pannacotta este un desert de vara care are un gust atat de bun pe cat arata.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 7 foi de gelatina
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 150g zahar
- 250ml vin
- 250g mix de zmeura, capsuni mici (taiate), afine si coacaze, plus fructe de padure suplimentare
- Pentru pannacotta:
- 500ml smantana
- 1 lingura de pasta de vanilie
- 75g ciocolata alba
- 3 foi de gelatina
Mod de preparare
1. Se inmoaie cele 7 foi de gelatina in apa rece timp de 5 minute. Intr-o cratita, se dau in fiert 300 ml de apa si sucul de lamaie. Se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva, apoi se ia de pe foc. Se stoarce gelatina si se adauga in sirop. Se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga vin.2. Se lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, se impart fructele in 6 x 200ml matrite, apoi se toarna jeleul rece pana la jumatate. Se raceste timp de cel putin 2 ore in frigider.
3. Pentru a face pannacotta, se incalzeste smantana intr-o tigaie la foc mediu. Pe masura ce incepe sa fiarba, se reduce caldura, apoi se adauga pasta de vanilie si ciocolata alba. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste, apoi se ia de pe foc.
4. Se pun foile de gelatina in apa rece timp de 5 minute pentru a se inmuia, apoi se stoarce excesul de apa si se pun intr-un castron cu 4 linguri de apa clocotita, amestecand pentru a se topi. Se adauga amestecul de crema si ciocolata si se lasa sa se raceasca putin. Se toarna amestecul de pannacotta in matrite, pe partea superioara a stratului de gelatina. Se lasa peste noapte in frigider.