Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece.
Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 9 felii de pâine
- 400 ml lapte
- 6 linguri brânză de burduf
- 2 ouă
- 60 g unt
- piper
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă dreptunghiurală (cea pentru cozonac este ideală) cu unt din belșug.Tăiați feliile de pâine de grosimea degetului. Înmuiați fiecare felie de pâine în lapte. Așezați un strat de felii de pâine pe fundul tăvii (3 felii). Presărați 2 linguri de brânză rasă.
Urmează încă un strat de pâine și unul de brânză și tot așa. La final, bateți ouăle cu puțin piper și cu laptele care v-a rămas și turnați amestecul peste feliile de pâine. Presărați deasupra și restul de brânză care v-a rămas. Topiți untul și turnați-l și pe el deasupra.
Dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pâinea va absorbi laptele, oul se va coagula, brânza se va topi și toate aromele se vor lega într-un preparat delicios.
Serviți papara caldă sau rece.
Poftă bună!